svētdiena, 2013. gada 8. septembris

Laimīgu Jauno gadu!

Šoreiz sākšu ar dzejnieka vārdiem. VIKS  Faraonu dārgumi:
                    Putni laiž uz dienvidiem,
                    bērni jož uz klasi.
                    Klase - tas ir kontinents
                    starp dārziņu un pasi.
                  .........
                           Faraonu dārgumi,
                           citā vārdā - prātiņš,
                           jo bez tā tu paliksi
                           bumbiņa un kātiņš.
                                                   Bumbiņu var paspārdīt,
                                                   pārlaužams ir kātiņš,
                                                   bet pamēģini izdarīt
                                                   kaut ko tam , kam prātiņš.
                                       Mēģināji? Dabūji?
                                       Tikai vilka pasi.
                                       Tāpēc labāk skolā nāc,
                                       labāk nāc uz klasi.

"Asniņā" skološanās sākas ar darbošanos virtuvē.Darbinieku gan nav daudz, jo lielākā daļa ir devusies līdzi brāļiem vai māsām uz skolu svinīgajiem brīžiem. Taču kādam ir arī jāgādā, lai svētku mielasts ir gatavs.

           
                  Un, lūk, galds jau klāts!


                                            Arī ēdāji nav ilgi jāgaida.

Kad "uzkodas" bija pievārētas, skolas bērni sagaidīti (daļa izaugušo "asniņu'" pirmajā skolas dienā joprojām iegriežas bērnudārzā, lai kopīgi ēstu kūku, palielītos- cik katrs izaudzis vasaras laikā, kādi jaunumi sagaidījuši skolā),tad laiks ciemoties un mieloties pa īstam. Atkalredzēšanās prieks bija tik liels (vai arī izsalkums bija varens), ka veselo kūku neviens neattapa nofotografēt, tomēr pēdējo gabaliņu paspējām iemūžināt.



Pēc ēšanas kārtīgs latvietis dodas.....atkal uz veikalu, lai domātu par rītdienu.


Kamēr mazie darbojas , lielie jau var pārspriest skolas ziņas. Ir interesanti vērot, kā saglabājas bērnu attiecības arī tad, kad viņi izaug  .Nākot dārziņā vecuma starpība ir diezgan liela, mazākajiem 2-3 gadi, bet lielākajiem jau 7. Taču ikdienā to tik izteikti nemaz nemana,jo lielie palīdz mazajiem, bet mazie ar apbrīnu skatās uz lielajiem un mācās, un mācās, un mācās...Ne jau tikai tās labās un pareizās lietas! Bet skolas laikā atšķirība tik pamanāma. Kurš jau 5. klasē, kurš tikai 1.
Laimīgu jauno skolas gadu lielie un mazie "asniņi"! Īpaši jau mazie,jo Saldus novada domei  jaunajā sasaukumā alternatīvas  pedagoģijas izglītības iestāde vairs nešķiet vajadzīga. Protams, ja vecāki grib kaut ko" ekskluzīvu'" saviem bērniem, tad viņi varēs maksāt paši par savu bērnu "īpašajām" vajadzībām, jo domnieku uzdevums taču ir rūpēties par pašvaldības ēkām! Citādāki bērni nemaz nedrīkst būt ,jo mūsu izglītības sistēmā  katram jautājumam ir tikai viena pareizā atbilde. Neiedomājies būt radošs un situāciju atrisināt pats pēc sava prāta. Tomēr ,tie kuri vēl spēj fantazēt, iedomājieties , kā attīstījusies būtu mūsu zemīti pēdējos 20 gadu laikā,ja drosmīgie, radošie un uzņēmīgie būtu varējuši realizēt savas ieceres. Un apkārtējie, mēs visi , palīdzētu to īstenot. Kaut tikai mazliet, mazlietiņ. Atbalstītu, uzmundrinātu, paslavētu. Laimīgu skolas gadu!




1 komentārs:

  1. Ticība, cerība, mīlestība.., kaut tā būtu daudz, daudz vairāk cilvēkiem uz pasaules!!! Es ticu, izdosies Asniņam būt!!!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...